Surfspot reviews

Surf Spot Reviews - Review at the beach

In de surfspot reviews vind je uitgebreide informatie over surf- en kitesurfspots in Nederland. Alle informatie over de locatie zoals de grote van het strand, bereikbaarheid, parkeergelegenheid, tot aan informatie over de stroming en de wind staan in deze reviews beschreven. Ook vind je hier een uitgebreide foto of video reportage van de desbetreffende spot om meer te weten te komen over de diverse locaties. Hou onze blog pagina met spot reviews in de gaten en kom meer te weten over alle surfspots in Nederland. 

 

Surfspot reviews - powered by FIAT - JEEP

 

SURFSPOT REVIEW: BLOEMENDAAL AAN ZEE

Review At the Beach: Bloemendaal aan zee

De kitesurf spot Bloemendaal aan zee ligt nabij de bekende Beach clubs zoals Bloomingsdale en Woodstock. Varen mag in het speciaal aangegeven vliegergebied ten noorden van de strandtent Woodstock tot ten zuiden van strand opgang Parnassia. Het vliegergebied staat aan gegeven met speciale borden. Daarnaast is het toegestaan om af en aan te varen tussen de palen 60.00 en 60.50 en ten Noorden van strandpaviljoen Parnassia. Het vliegergebied is via twee kanten bereikbaar namelijk via de parkeerplaats en strandopgang aan de Zeeweg als via de Panassiaweg. Condities zijn goed en veilig mits ervaring te hebben als kitesurfer met het varen op zee, door sterk stroming en redelijke golfslag.

 

Spot condities

 Windrichtingen Van 215 graden (ZZW) tot 35 graden (NNO) zijn de vaarbare windrichtingen voor deze spot, windrichtingen met oost er in vermijden om afdrijving te voorkomen. Meest wind zekere maanden (>70% > 4 Bft.) oktober t/m februari, maart t/m september (+/- 60% > 4Bft.).

 

 Golven - matig, afhankelijk van de wind. Met opkomend en hoog water zijn de condities choppie, afgaand en laag water resulteert in cleanere golven gaat wanneer er een onshore wind staat. Uitzonderlijke condities resulteren soms in zeer goede golven voor Nederlandse begrippen.

 

• Stroming - sterk, Belangrijk bij afgaand water staat er een zeer sterke stroming en is het redelijk snel diep, dit maakt de spot wat lastiger voor als je een echte beginner bent. Aan het begin van de strand opgang staat ook een kaart van hoe de stroming loopt en geeft je de mogelijkheid om de situatie meer te kunnen inschatten, vonden wij in ieder geval.

 

• Ruimte - voldoende, genoeg ruimte bij hoog water om een vlieger op te laten. Bij laag water meer dan voldoende ruimte.

 

• Drukte - rustige spot, kan wellicht druk worden in de zomer met badgasten en andere strandbezoekers. Daarnaast op mooie weekenddagen in het laag seizoen zijn er redelijk wat honden op het strand die los mogen lopen. 

 

Bereikbaarheid en parkeren

De bereikbaarheid is goed, echter op drukke dagen kunnen er stremmingen plaatsvinden doordat er maar twee aanvoerwegen zijn richting Bloemendaal aan zee. Er bevinden zich twee grote parkeerplaatsen waar betaald parkeren geldt. De kosten hiervan € 2,30 zijn per uur en voor een dagkaart € 15,-. Bij een aantal automaten is het mogelijk om zowel met de pin, als contant te betalen. Van 1 april t/m 30 september zijn de betaaltijden van 08.00 tot 22.00 en van 1 oktober t/m 31 maart van 10.00 tot 20.00. Bloemendaal aan zee is ook met het openbaar vervoer en met de fiets goed bereikbaar. Openbaar vervoer is echter wel beperkt. 

 

 

Surfspot review - powered by Fiat

0 Berichten