Veelgestelde vragen (FAQ)

Q: Hoe lang is de garantie op de ADI kite producten?

A: Garantie word beoordeeld door ADI kites, zij garanderen 1 jaar garantie op productie fouten mits het product gebreken vertoont onder normaal gebruik. Is er sprake volgens de leverancier dat het product gebreken vertoont op basis van productie regelt is Isurf NL een vervangend product.

 

Q: Is kitesurfen gevaarlijk om te beoefenen?

A: Nee mits de klant de risico's van sport kent en zijn eigen niveau. Vraag gerust aan ons wat de belangenrijke Safety eigenschappen van onze producten zijn dit leggen we graag uit. Daarnaast raad Isurf NL kitesurf lessen aan voor het gebruik of aanschaf van eigen materiaal. Belangrijk is dat het gebruik van Isurf NL geleverde producten op eigen risico is. Daarnaast is Isurf NL niet aansprakelijk is voor het letsel na gebruik van geleverde producten. Zie ook de ADI kite gebruikershandleiding.

 

Q: Wat is de levertijd van mijn bestelling?

A: De gemiddelde levertijd is momenteel 2 werkdagen. Isurf NL probeert de levering binnen deze termijn te leveren. De weergegeven levertijd is een verwachte levertijd en kan afwijken van de weergegeven tijd in het geval van onvoorziene omstandigen. Kijk hier voor meer informatie over de bestelprocedure en levering.

 

Q: Is het mogelijk om spot review in te dienen bij Isurf NL?

A: Ja dit is zeker mogelijk, neem contact met ons op en wij beoordelen of de review kwaliteit hoog genoeg is. 


 

Q: Is het mogelijk om contact op te nemen met ISurf NL?

A: Ja zeker, voor al u vragen kunt contact opnemen via het contactformulier zodat wij u vraag zo spoedig mogelijk kunnen beantwoorden


Voor extra informatie omtrent ADI kite producten, gebruiksaanwijzing ADI kites.

 

 

Bedrijfsinformatie